Есенциите работят, за да изместят негативните емоции, негативните мисловни модели и вярвания, за да отключат пълния ви потенциал и да Ви доведат до хармония и баланс.

Цветните есенции са използвани за подобряване на здравето и за лечение още в древни времена. Широко употребявани са били и в древни цивилизации като Лемурия и Атлантида. Редица култури ги използват за лечение на емоционални  състояния и дисбаланс.

Пионерът на цветните есенции в нашето съвремие д-р  Бах ги връща в употреба. Неговото разбиране за растенията и техните качества е доста преди нашето време на повишено осъзнаване. 

Австралийските цветни есенции са особено важни за съвременния свят. През последните години настъпиха много промени в нашето осъзнаване. Природата винаги има какво да предложи на хората в хода на тяхното развитие. Силата на австралийските есенции и резултатите, които носят са изумителни. Те ни помагат да се справим с широк диапазон от негативни емоционални състояния и да развием интуицията си. Лекуват, като помагат на всеки да постигне емоционална, духовна и мисловна хармония. Когато емоционалния баланс се възстанови повечето физически заболявания изчезват. Болестите не са нещо, от което да се плашим. По-скоро те са знак, че нещо в живота ни е извън равновесие.

Иън Уайт разработва  69 вида есенции от Австралийската флора. Това са нова еволюирала форма за лечение , съпътстваща периода на промяна на живота, мислите и усещанията ни.

Емоционалните теми при които помагат австралийските есенции: безпокойство, безсъние, гняв, депресия, подтиснати емоции, заекване, дислексия, хипохондрия, паник атаки, жертви на изнасилване, концентрация, нервност, нетърпение, отчаяние, гризане на нокти и много други.

Част от духовните теми при които помагат австралийските есенции:

Пробуждане на духовността, позволяване и подпомагане на човек да навлезе дълбоко в духовна практика, подобрява достъпа до Висшия Аз, като същевременно се предлага защита и изцеление на Аурата. Препоръчва се на всички, които се занимават с медитация. Подпомага да проявим креативност и творческа изява. Настройва човек към по-голяма възприемчивост и телепатия. Отваряне, балансиране и хармонизиране на чакрите. Помагат ни да се свържем със своите духовни водачи. Подпомагат развитието на интуицията ни.

Физическите състояния, които се повлияват много добре от приема на австралийските есенции:

Алергии, артрит, астма, безсъние, болка на различни места, грип, кожни проблеми, депресия, зависимости, замаяност, ниско или високо кръвно налягане, ларингит, менопауза, мигрена, нощно напикаване, пикочни пътища, псориазис, ревматизъм, синузит. Хормонални нарушения-хипо или хипер функция на Щитовидната жлеза. Хормонален дисбаланс при мъже и жени. Безплодие, импотентност и др.

Има комбинации от есенции които могат да въздействат и на различни патогени причиняващи бактериални, вирусни, гъбични инфекции, паразити.

Основната цел на Австралийските есенции е да помагат на хората да се свързват с Висшата си същност – собственият им интуитивен център, който разбира целта на живота им.

Есенциите изваждат на повърхността положителните качества, които се крият във всеки от нас.

Тяхното активиране ни позволява да заменим страха със смелост, несигурността с увереност, омразата с любов и т. н.

 

РОЛЯТА НА ЦВЕТНИТЕ ЕСЕНЦИИ

 

Fringed Violet

Подходяща за хора претърпели шок, травма, катастрофа. Страх от физически контакт след изнасилване или побой. Липса на духовна защита. Увредена аура.

 

Green Spider Orchid

Развива дълбоко духовно прозрение, хармоничност. Подобрява способността ни да споделяме информация в правилното време. Помага при кошмари, фобии, силни негативни реакции при гледка на кръв.

Angelsword

Поправя цялото енергийно поле,  изчиства аурата ви, помага да получите достъп до вашите дарби и умения от минали животи, помага да установите връзка с Висшия си Аз. Освобождава задържаната отрицателна психична енергия. Дава психична защита при Шизофрения. Множествена склероза.

Pink Mulla Mulla

Подпомага изчистването на дълбоки стари рани в психиката. Подходяща е за хора, който са изградили бодлива тел около себе си, които са били нежелани, наранявани. Помага им да станат по-отворени към другите и засилва доверието. Подпомага функцията на далака и черния дроб. При хемолитична жълтеница и Таласемия. 

Австралийските цветни есенции повишават вибрацията и отварят енергийните ни канали, за да можем да приемем духовната си същност.

Те лекуват не като атакуват болестите, а като заливат тялото с красивите вибрации на Висшата ни същност.

Австралийските есенции са част от новата ‘‘Вибрационна медицина‘‘. Според д-р Ричард Гърбър емоционалните и физически заболявания могат да бъдат излекувани чрез балансиране и възстановяване на фините енергийни тела – астрално, етерично, умствено и каузално-както и на висшите ни духовни енергии.

Цветните есенции прочистват аурата и фините тела, така че дисбалансът да престане да предизвиква здравословни нарушения. Изчистването става веднага, но ефектът от него се проявява по-бавно.

 Ние постоянно създаваме ситуации, които потвърждават личните ни убеждения, но рядко сме осъзнати за онези, които са формирани в най-ранните етапи от живота ни.

Например, на три годишна възраст едно дете може често да е чувало от родител или от друг възрастен, че е глупаво и не може да свърши нищо като хората. След години то може да няма съзнателен спомен за чутото, но това ранно послание се е запазило като убеждение, което често се проявява в ежедневието му. През целия си живот този човек ще създава ситуации, които да потвърждават това убеждение. Най-лошото е, че този човек не знае, че провалите му се дължат на убеждението, че е глупав и не може да свърши нищо добре. Австралийските есенции помагат да се справим с проблеми като този, а и с много други.

Хубавото при есенциите е, че всеки може да ги използва, тъй като са напълно безопасни и нямат никаква странични ефекти. Те мога да се комбинират с всички други лечебни методи-хомеопатични, Боуен терапия,  хиропрактика, приложна кинезиология, традиционна медицина и др.

При първата среща с нашият терапевт ще Ви бъде проведено кратко интервю. С помощта на тестове  от приложната  кинезиология ще бъде направена и подбрана най-подходящата за вас комбинация от есенции. Вашият терапевт ще ви предложи утвърждения, които са свързани с вашите физически и психоемоционални оплаквания. Тези утвърждения ще бъдат точно подбрани в зависимост от вашите нужди. Утвържденията засилват ефективността на австралийските есенции. Те са положителни твърдения, които способстват програмирането на подсъзнанието за определени цели или определени напътствия.

Вашият терапевт може да ви помогне и вие сами да създадете свои утвърждения.

Ако имате някакви въпроси или искате да си запазите час не се колебайте да звъннете

на тел. 0885 42 18 42.