Радвайте се на спокойно и щастливо бебе с помощта на боуен терапия!

ЗАБРАВЕТЕ КОЛИКИТЕ И НЕСПОКОЙНИЯТ СЪН!

Боуен е идеална техника, която е много ефективна и веднага се превръща в предпочитана терапия за майките и техните новородени.

Изключителната нежност на движенията Боуен, съчетана с голямата ефективност правят терапията мощен инструмент за лечение и облекчение на дискомфорта при бебета.

Боуен е нежна, дълбоко релаксираща, но динамична терапия, която чрез леките движения над мускулите и съединителната тъкан стимулира тялото да се самолекува. Целта на тези движения е да възстанови равновесието в нервната система и да  коригира дисбалансите в организма. Повечето  неспокойни бебета имат свръхактивна симпатикова нервна система, която ги поддържа в състояние на напрежение и безпокойство. Ефектите, които настъпват  чрез балансиране на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система са спокойствие и по-добър сън. Боуен терапията може ефективно да облекчи физическия дискомфорт, да успокои нервната система, която е дисбалансирана поради стрес в следствие на раждането.

Новородените често имат забавена чревна перисталтика поради незряла храносмилателна система. Това може да доведе до запек, рефлукс, затруднено храносмилане или неспокоен сън.

Някои от сиптомите на колики са: продължителен плач без облекчение, зачервяване на лицето, свити юмручета и коленца, раздразнителност, неспокоен сън. Симптомите са съпроводени от силна и остра коремна болка, като основният спазъм е на коремната мускулатура. Боуен движенията релаксират коремната мускулатура, освобождават диафрагмата. Това е важно при лечението на колики, тъй като диафрагмата много често е напрегната. При релаксация на диафрагмата се предотвратява рефлукс, хълцане, подпомага се дишането и храносмилателния процес.

Ето някои от ефектите, които често се проявяват при кърмачетата по време на лечението:

Сънливост, спокойствие, движение на червата, изхвърляне на изпражненията, че

сто бебето се смее и най-важното-спира да плаче.

Боуен е идеална техника, която е много ефективна и веднага се превръща в предпочитана терапия за майките и техните новородени.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ЛЕКУВА С БОУЕН?

Бебешкият Боуен може да се използва за лечение на всички причини за дискомфорт при бебета. Ето някои от тях: колики, запек, безпокойство, рефлукс, безсъние, запушен слъзен канал, стомашно разстройство, никнене на зъбки, настинки, по-лесно справяне с ваксините, мускулно натоварване/нараняване след раждане, и др.

ПОДАРЕТЕ ЩАСТИЕ НА ВАС И ВАШЕТО БЕБЧЕ!

Всички бебета са различни и необходимият  брой процедури зависи от сложността на техните проблеми. Терапията при бебета е с продължителност около 10 мин.

Боуен терапия може да се прилага от първия ден на новороденото. Ако Вашето бебе има неспокоен сън, колики, раздразнителност при никнене на зъбки доверете се на  терапевтите в Боуен център- Холистик !

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

Прочетете някои препоръки от родители, които са се доверили на Боуен.

Може да видите щастието в очите на бебче на което се прави Боуен процедура в секция  ВИДЕО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *