Боуен терапия при астма и алергичен ринит

астма

Боуен терапията, практикувана при хора, страдащи от астма и сенна хрема, отчита много добри резултати. Базирайки се на способността на тялото да се самолекува, техниката Боуен помага като намалява нуждата от ползване на инхалатор толкова често. Когато става дума за алергичен ринит, препоръчително е сесиите да се провеждат няколко седмици преди сезона на цъфтене, съответно преди да се проявят симптомите.

Като оставим настрана изключително неприятното усещане за безпомощност при пристъп на астма, друга досадна и изнервяща ситуация е постоянната зависимост към инхалатора. При по-тежки и чести пристъпи на астма, инхалаторът става неразделна част от ежедневието. Едни от основните „виновници“, провокиращи пристъпите на астма са: стрес, полени, сенна хрема, косми от домашни животни, твърде студен въздух и т.н.

Освен като симптом, отключващ астмата, сенната хрема, може да бъде разглеждана и като обект на лечение от Боеун терапевтите. Сенната хрема (известна и като алергичен ринит) се появява още през първите топли месеци – март и април – и понякога продължава до последните слънчеви дни на лятото. Неслучайно, дъждовното време има за фенове само хората, страдащи от сенна хрема – при сух и горещ климат, този вид алергия се отключва с невъобразима сила. Най-честите симптоми са свързани с кихане, както и със сърбеж в областта на носната кухина, устата, понякога и очите. Организмът се чувства много отпаднал, без никаква енергия.

Боуен техниката може да се прилага като допълнително лечение, а резултатите варират от облекчение на симптомите до пълно възстановяване на здравословното състояние.

Боуен техника и астма

Боуен терапията облекчава симптомите и съответно пристъпите на астма. Изключително важно условие още при първата процедура е, да се изяснят всички обстоятелства около заболяването, включително и предисторията му. По този начин, лекуващият терапевт придобива пълна представа за състоянието на пациента и предприема необходимите мерки, за да е максимално полезен чрез своята практика.

Чрез няколко последователни сесии, страдащият от астма изпитва голямо облекчение от симптомите, а понякога, дори заболяването почти изчезва. Освен да помага по време на лечебната процедура, Боуен терапевтът приема присърце своя пациент и много често му показва определени движения, които потискат острите пристъпи на астма.