Боуен терапията при бременност

боуен бременност

Боуен терапията при бременност

Боуен техниката е подходяща за хора на всяка възраст, включително и за жени в напреднала бременност. Тъй като при практикуването на този тип терапия, не съществува никакъв риск от нараняване, увреждане или травма, бременните жени може спокойно да се възползват от неуспоримите предимства на техниката Боуен.

Боуен техниката и зачеването на бебе

Само здравото тяло може да износи здраво бебе. Когато жената, която планира да забременее, се подложи на терапията Боуен, то нейното тяло ще се освободи от всички негативни емоции и вредни токсини. По този начин, организмът й ще се подготви много по-лесно за забременяването, а самата бременност ще протече много леко. Само след няколко процедури, се забелязват впечатляващи резултати – дори при жени, които дълго време не могат да имат деца.

Боуен техниката и бременността

Освен за подготвяне на организма на жената за забременяване, Боуен техниката е изключително полезна и след като бременността е на лице. Причината се крие в това, че по време на бременност, тялото на жената претърпява редица драстични промени, главно заради хормоналните изменения. Много от тези изменения предизвикат дискомфорт на бъдещата родилка, което съответно повишава нивата на стрес в организма й – сякаш притесненията относно цялото раждане, не са й достатъчни. Натрупаното напрежение се отразява не само върху жената, но и върху бебето й. Благодарение на Боуен техниката, по време на бременността се подсигурява спокойствие и хармония както за майката, така и за детето й.

Боуен техниката и Първите три месеца

Едни от най-неприятните симптоми на бременността, се появяват през първите три месеца, а именно : сутрешно (а понякога и целодневно) гадене, прекалена умора, честа смяна на настроенията и т.н. Независимо, че не всяка бъдеща родилка страда от тези симптоми, терапията Боуен спомага както за преодоляването им, така и за предотвратяването на появата им.

Боуен техниката и Последните три месеца

На финалната права на бременността, тежестта и напрежението от растящия плод, са почти постоянен спътник на всяка бременна жена. Много често крайниците отичат, вените се разширяват и се появяват болки в други части на тялото. Чрез няколко Боуен терапии, всички тези дискомфортни състояние се повлияват много положително. Но може би най-голямото преимущество от Боуен сесиите в този период на бременността, е че процедурите спомагат разширяването на таза и така бебето се появява на бял свят много лесно, бързо и по-малко болезнено.

Боуен техниката и Периода след раждане

Промените, които жената претърпява след раждането, не трябва да се омаловажават. Изисква се определено време (строго индивидуално), за да може тялото на жената да се възвърне не само към предишната си форма, но и към нормалното си темпо на функциониране. Понякога, жената се възстановява много бавно, което води дори до депресивни състояния. Благодарение на Боуен терапията, тялото се „стимулира“ и започва да работи за своето подобряване, т.е. да се самолекува. Релаксацията, задължителен ефект от всяка една терапия, спомага още повече за възстановяването на организма на майката и така тя може да отдели повече внимание и нежност към своето новородено.
Ще се радваме да чуем Вашите въпроси и да бъдем Ваши помощници в този толкова важен етап от вашият живот и този на вашето бебе.
Телефон за връзка: 0885 42 18 42