Боуен помага при болка в кръста

Болката в кръста е едно от най-честите оплаквания в днешно време, засягащо все повече хора. Една от основните причини е намалената физическа активност и продължителното прекарване в седящо положение. Модерните технологии улесняват съвременния начин на живот, но същевременно могат да оказват и вредно влияние, когато тяхното използване нарушава баланса между движението и покоя в ежедневието на един човек.

Болката в кръста може да бъде остра или хронична. Острата болка продължава от няколко дни до няколко седмици. Може да бъде предизвикана от травма, тежък физически труд, физически упражнения, вдигане на тежки предмети, удар или прекомерно усилие.

Ако болката в кръста продължава повече от 3 месеца, тя вече се е превърнала в хронична. Такава болка не бива да се пренебрегва, защото е възможно влошаване на състоянието. Трябва да се потърси специалист с цел предприемане на адекватни мерки за назначаване на подходящо лечение.

Боуен терапията е съвременен и ефикасен метод, който може не само да облекчи и значително да подобри състоянието на страдащите от болки в кръста, но дори и напълно да ги излекува. Един от основните принципи на техниката Боуен е, че тялото на пациента само осъществява своето лечение, без помощта на лекарства. Работата на терапевта е да активира самовъзстановителните механизми на организма. Този метод може да се съчетае и с традиционно медицинско лечение като допълваща терапия. Лечението на болката в кръста може да бъде дълбоко и дълготрайно тъй като Боуен лекува причината предизвикваща тази болка, а не симптомите. Боуен терапията влияе на човешкия организъм като едно цяло, което значително усилва ефекта и подобрява цялостното състояние на човека.

Използването на техниката Боуен не е лукс, а необходим и достъпен метод за справянето с определен здравословен проблем. Доказаната ефикасност и липсата на неприятни странични ефекти в съчетание с безболезнена и приятна процедура го прави популярен и привлича все повече последователи. Не са малко хората потърсили Боуен специалист за един проблем и в последствие получили помощ и решение и за други свои проблеми – физически или емоционални. Практиката показва, че това което не може да бъде излекувано с лекарства, може да бъде самоизлекувано от самия организъм, стига да бъде правилно поддикнат към това.

Човешкият организъм не се ограничава само с физическо здраве. Душевният и телесен комфорт е в основата на всяко качествено лечение с дълготраен резултат. Индивидуалните Боуен терапии са полезни именно с това, че тяхното действие е в зависимост от специфичните цели и нужди за всеки човек в дадена ситуация. Важното е всеки да си тръгне доволен от постигнатото и с вяра в успешния краен резултат.

За да разберете как Боуен терапията може да Ви помогне се свържете с някои от нашите Боуен терапевти. Ще се радваме да Ви бъдем полезни и да подобрим Вашето здравословно състояние.

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *