Боуен помага на организма да се пребори със сенната хрема

сенна хрема

Сенна хрема

Сенната хрема или алергичният ринит, не е заболяване, а алергия, която се отличава с отделянето на много секрет. За разлика от обикновената хрема, провокирана от настинка, при сенната хрема, течността не е „стационарна“ – освен в носната кухина, се разпространява и по гърлото и трахеята, което от своя страна предизвиква множество неприятни заболявания като астма, бронхит и др. В допълнение към хремата, много от страдащите се оплакват и от сърбеж в областта на очите, гърлото и ушите.

Алергичните към цъфтежи хора, най-често са по-възрастните, поради по-слабата им имунна система. При младите, сенната хрема се проявява в доста по-лека степен, тъй като здравето им е по-крепко и съответно организмът им е по-издръжлив към въздействията на околната среда.

Благодарение на Боуен терапията, страдащите от алергичен ринит, могат да потиснат симптомите на своята алергия, още преди тя да се отключи. Препоръчително е сесиите да се проведат поне месец преди началото на пролетните сезони, а при по-тежките случаи – дори два месеца. Въпреки това, техниката Боуен е ефективна дори когато алергията вече е започнала и пролетните сезони текат с неудържима сила.

Чрез невероятните преимущества на Боуен терапията, дори упоритите астма и алергичен ринит, могат да бъдат излекувани, а симптомите им потиснати!