Как Боуен терапията може да помогне при Синузит

БОУЕН ПРИ СИНУЗИТ

Възпалението на околоносните кухини, синусите се нарича синузит (синуит, риносинузит). Инфекциите на синусите са не само неудобни, но и изненадващо чести.

Какво представляват синусите?

Синусите са свързана система от кухи пространства в главата.

Има 4 двойки синуси:

Максиларните синуси са най-големи, те са разположени в скулите.

Фронталните синуси са в долната част на челото, близо до веждите.

Етмоидалните синуси са между очите.

Сфеноидалните синуси са в костите зад носа.

Синузитът е възпаление на лигавицата на синусите, което може да доведе до запушване на пътищата на дренаж на синусите.

Много неща може да предизвикат възпаление на лигавицата-настинки, алергии, отклонена носна преграда, инфекции или други проблеми.

Навлизането на вируси, бактерии и гъбички в синусите може да предизвика инфекция, която причинява запушване на синус остиума, входа на синуса. Запушването може да се облекчи, когато започне да се отделя събралата се в него слуз и гной.

Симптомите, които могат да се появят при синузит, включват:

Болка в лицето, особено около бузите, челото или около очите;

Главоболие;

Проблеми при дишането през носа;

Трудно дишане и отделянето на жълт или зелен секрет от носа;

Липса на енергия.

 Боуен терапия за подпомагане на синусите и лечение на синузита

Един от много успешните начини за справяне със синузитае Боуен терапия.

Тя е много нежна форма на лечение. Правят се малки, прецизни движения върху мускулите, сухожилията, нервите. Това задейства тялото,  да започне лечебен процес. Нервните рецептори, активирани по време на лечението, работят за да улеснят способността на тялото да се лекува. Повлиява се благоприятно лимфната система, която от своя страна осигурява подкрепа на имунната система на организма.

Боуен терапевтите имат някои прекрасни движения, които да помогнат на дихателната система и синусите. Специфичните Боуен движения над синусите дават чудесно облекчение на мнозина.

За някои, облекчението може да дойде бързо, защото синусите започват да се изчистват по време на лечението или скоро след това. За други, особено тези с хронични проблеми, изчистването на синусите може да става по-бавно. Те ще имат нужда от повече на брой процедури, които да подпомогнат облекчението на техния синузит.

Боуен терапията може да помогне за справянето с различни проблеми на синусите. С няколко целенасочени процедури,  Боуен може да помогне за ускоряване на възстановяването.

В Боуен център Холистик нашите Боуен терапевти ще ви помогнат да се справите с досадния дискомфорт причинен от синузита. Ние ще изготвим програма според индивидуалните нужди на всеки пациент, като се съобразим с неговите специфични оплаквания. Това е особено важно при лечение на хронични заболявания.

Ако имате въпроси относно подобряване на вашето здраве може да се свържете с нашите Боуен терапевти.

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *