боуен терапия

Боуен терапията активира лечебните механизми на тялото и му помага да се възстанови. Това се постига чрез прилагане на система  от прецизни движения над мускули, стави, сухожилия, нерви и фасция. Движенията се извършват много нежно с пръстите на ръцете. Лечението се състои от серия последователни движения наречени процедури, с чести паузи между тях, за да се даде време на тялото да реагира.

Заслужава си да отбележим, че при терапия Боуен ние задържаме разтягането на мускула за няколко секунди преди да извършим самото движение. Когато започне разтягането, сетивните нерви изпращат информация до гръбначния мозък и след това до различни части на мозъка. Изследванията показват, че са нужни около 90 секунди, за да може мускулите да реагират на тази информация – принцип, който се използва в остеопатията. Факт е, че е изключително важно да се даде време на тялото да реагира на работата, която извършваме върху него.

Един от основните принципи на техниката Боуен е, че тялото на пациента само осъществява своето лечение, а не терапевта. Работата на терапевта е да активира самовъзстановителните механизми на организма. Тъй като Боуен терапията активира самолечението  тя не трябва да се съчетава с други терапии, защото това може да намали ефективността на лечението.  Ясно е, че някои от точките, върху които се работи при Боуен терапия са свързани с акупунктурни меридиани и точки.

Ние терапевтите от Боуен център Холистик вярваме, че Боуен терапия е едно от най-ефективните терапевтични лечения днес, предлагащи значително облекчение за много оплаквания.

Боуен терапията може да помогне за облекчаване на състояния като: Болка в гърба, болка във врата и болки в рамото. Хората също могат да търсят помощта на Боуен терапия и при лечение на респираторни заболявания и хормонални нарушения. Благодарение на Боуен терапията по време на бременност се осигурява спокойствие и хармония, както за майката така и за детето и. Спортистите също намират техниката Боуен  за полезна терапия в помощ на тяхното възстановяване. Има още редица оплаквания, при които терапия Боуен може да помогне.

боуен терапия схема

За да разберете как Боуен терапията може да Ви помогне се свържете с някои от нашите Боуен терапевти. Ще се радваме да Ви бъдем полезни и да подобрим Вашето здравословно състояние.

Телефон за връзка: 0885 42 18 42