Лечение на главоболие-мигрена с Боуен терапия

С БОУЕН ще забравите досадното главоболие-мигрена

Техниката Боуен помага при лечението на мигрена тъй като третира тялото като цяло. Това е много важно защото главоболието може да се провокира от различни фактори като: стрес,  недоспиване, глад, недостатъчно приемане на вода, хормонален дисбаланс. Главоболието често засяга и момичета и момчета по време на пубертета. Промяната в нивата на хормоните, може да е причина за това. При жените главоболието често се появява около месечния цикъл. Това е така наречената “менструална мигрена”. Освен от главоболие, жените често се оплакват и от гадене, лошо настроение, чувствителност към шум и светлина. Тези симптоми се предизвикват от рязко спадане на хормона естроген в организма. След менопаузата хормоналният дисбаланс също може да влоши нещата.

Боуен терапия успешно помага при лечение на главоболие-мигрена предизвикано от хормонален дисбаланс

С помощта на Боуен терапия много лесно се балансират нивата на хормоните в организма. Тялото възвръща своето равновесие и хармонично функциониране. Благодарение на Боуен се отстраняват причините, а не само симптомите на самото заболяване. Боуен е техника която оказва въздействие върху Вегетативната Нервна Система (ВНС), а ВНС контролира 80% от функциите на нашето тяло. Чрез активирането и тялото възвръща своя баланс и хармония. При мигрена може да се използват Боуен процедури като: TMJ, глава, опашка, коса опашка и др. Благодарение на тях се  постига хормонален баланс и усещане за спокойствие. Симптомите сами изчезват при отстраняване на причината.

Смята се, че причина за главоболието може да е и разместване на прешлените.

БОУЕН ТЕРАПИЯ УСПЕШНО СЕ СПРАВЯ С ЛЕЧЕНИЕ НА ГЛАВОБОЛИЕ-МИГРЕНА защото към всеки пациент се подхожда индивидуално според специфичните особенности.

Когато главоболието се дължи на стрес се прилагат Боуен процедури, които помагат на тялото да се отпусне и да релаксира. По този начин досадното главоболие-мигрена остава в миналото. Постига се пълна хармония и усещане за спокойствие.

За да разберете как Боуен терапия може да помогне във вашият случай моля свържете се с някои от нашите Боуен терапевти.

Терапия Боуен ще ви помогне да подобрите качеството си на живот и да забравите досадното главоболие-мигрена.

главоболие

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *