ЕСЕНЦИАЛЕН ТРЕМОР – УСПОКОЙТЕ РЪЦЕТЕ СИ С БОУЕН

Есенциален Тремор

Какво е Есенциален Тремор?

Есенциален Тремор е разстройство на нервната система, което се изразява в треперене на различни части на тялото. Той често се бърка с Паркинсон. Разликата се състои в това, че Есенциалният Тремор е най-очевиден, когато ръцете се използват, а когато са в покой те са спокойни. При болестта на Паркинсон, ръцете треперят най-много, когато са в покой и по-малко, когато те се използват.

Есенциалния Тремор е много по-разпространен от Паркинсон и се смята за едно от най-честите неврологични заболявания. Освен ръцете, могат да бъдат засегнати и главата, краката, трупът, гласа.

За повечето хора, Есенциалният Тремор, често е по-досаден отколкото инвалидизацията. Той пречи на ежедневните дейности като носене на предмети, пиене от чаша, хранене, писане или поставяне на паста за зъби върху четката.

треперене на ръцете

Засилената емоция (тревожност или стрес) често е ключов спусък за Тремора. За някои хора, тревогата да бъдат забелязани, че треперят може да отключи треперене или да увеличи интензитета.

Боуен терапията облекчава Есенциалния Тремор

Боуен терапията може да помогне на много хора, засегнати от Есенциален Тремор да се справят с него, особено ако той се отключва или изостря от стрес и тревожност.

Много хора споделят „Започвам да треперя, когато съм на опашка в магазин и трябва бързо да сложа рестото в портмонето си. Става още по-трудно, защото колкото повече се опитвам да го направя по-бързо, толкова повече ми трепери ръката“,  „Започвам да треперя само при мисълта да опитам да се храня пред други хора“.

Препоръчва се да опитате две сесии с Боуен терапия, за да разберете дали чувствате облекчение. От там нататък вашият Боуен терапевт ще работи с Вас, за да определи най-добрата поддържаща програма за Вас.

паркинсон или ЕСЕНЦИАЛЕН ТРЕМОР

Техниката Боуен помага на тялото да се отпусне и да се справи със състоянията на тревожност и стрес. Нежните движения Боуен успокояват тялото. Треперенето започва да се появява все по-рядко. Хората започват по-лесно да се справят с ежедневните си задължения и се чувстват все по-пълноценни. Боуен намалява стреса и помага да осъзнаете дълбоката връзка между Вашето тяло и емоционалното Ви състояние.

В Боуен център Холистик нашите Боуен терапевти ще ви помогнат да разберете, че за да бъдете здрави трябва тялото и умът да работят в синхрон. Ние ще изготвим програма според индивидуалните нужди на всеки пациент, като се съобразим с неговите специфични оплаквания. Това е особено важно при лечението на хронични и „неизлечими“ заболявания.

Ако имате въпроси относно подобряване на вашето здраве може да се свържете с нашите Боуен терапевти.

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

2 коментара

  1. треперят ми ръцете и искам да потърся такъв терапевт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *