Запушени слъзни канали

ЗАПУШЕН СЛЪЗЕН КАНАЛ И БОУЕН ТЕРАПИЯ

Забелязваме, че все повече бебенца със запушен слъзен канал посещават нашия Боуен център. Симптомите най-често засягат едното око, но е възможно да бъдат засегнати и двете очи. Това, което притеснява родителите е постоянно наличие на сълзи в окото, бебенцето трудно отваря окото, леко подути зачервени клепачи, натрупване на жълто-зелен или бял секрет в ъгъла на окото, слепване на клепачите, оток и зачрвяване на очите и носа.

При бебета страдащи от този проблем , симптомите обикновено се появяват в първите няколко дни след раждането. Вятър, студ и слънчева светлина могат да предизвикат влошаване.

Какво представлява запушването на слъзните канали?

Сълзите отичат от окото през малки тръбички (т.нар.слъзни канали), намиращи се във вътрешния ъгъл на окото. При запушване сълзите не могат да излязат навън, при което е възможна появата на възпаление, подуване на областта около окото, а понякога дори инфекция. Това е често срещан проблем при подрастващи бебета.  Засяга около 6 на всеки 100 новородени.

Възможни причини за запушване на слъзните канали:

Нарушение на тънката мембрана, намираща се в края на слъзния канал.

Липса на отвор на слъзния канал на клепача.

Тесен слъзен канал, инфекции и др.

Как се лекува?

В повечето случаи е нужно специално лечение, включващо различни медикаменти и масаж на окото. Понякога, ако отпушването не стане самостоятелно е възможно да се наложи процедура, наречена ,,сондиране“.

Терапията Боуен ще помогне за естественото преодоляване на този проблем. Ще предизвика тялото да се самолекува и така по напълно естествен път вашето съкровище ще оздравее. Движенията които се правят са на точно определено място над мускулите и съединителната тъкан. Те са много леки и всички бебенца ги обожават. Боуен е прекрасна терапия, която е много ефективна и веднага се превръща в предпочитана от бебенцата и техните родители.  Голямата ефективност на Боуен терапията, съчетана с нежността на движенията които се правят върху малкото телце  на бебенцето правят техниката мощен инструмент за лечение и облекчение на дискомфорта.

В Боуен център Холистик помогнахме на много бебчета диагностицирани от офталмолози със запушен слъзен канал. Ако желаете може да разгледате документирани случаи в раздел пациентите за нас.

Боуен стеноза на слъзни канали

Ще се радваме да ви помогнем!

Запишете си час на тел.: 0885 42 18 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *