УКРЕПЕТЕ ИМУННАТА СИ СИСТЕМА С БОУЕН ТЕРАПИЯ

Забелязали ли сте, че някои хора са по-податливи на вирусни и инфекциозни заболявания от други?

Отговорът се крие в имунната система. От нея зависи дали ще боледуваме, колко често ще се случва това и колко бързо ще оздравеем. Имунната ни система е нашата денонощна „охрана“ срещу атаките на вируси, бактерии, гъбички и др., които могат да причинят грип или друго заболяване. За да бъдем здрави е необходимо да се погрижим за нашите „охранители“-имунната ни система.

Природата е измислила мъдър метод за да може нашето тяло да се справя с непрекъснатите атаки на болестотворните микроорганизми. Основната функция на имунната система е да разпознае и неутрализира всички чужди за организма вещества, които са заплаха за нашето здраве.

Имунната система е съвкупност от милиарди клетки разпръснати в органи и тъкани в целия ни организъм. Важно значение за нейната работа имат тимусната жлеза, далакът, лимфните възли, костният мозък и др.

Много важно значение за имунитета има лимфната система. Лимфата за разлика от кръвта, която циркулира непрекъснато задвижена от сърцето, се движи само в една посока от периферията на тялото към сърцето. Тя неутрализира болестотворните микроорганизми  и ги извежда от тялото.

Боуен терапията подсилва имунната система

Специфичните Боуен движения стимулират лимфния поток и дренаж. Те активират циркулацията на течности в организма и подпомагат отстраняването на токсините. От правилното функциониране на лимфната система зависи здравето на човека.

Боуен терапия оказва влияние и на Вегетативната Нервна Система, която управлява около 80% от жизнените процеси в тялото. Терапията активира лечебните механизми на тялото и му позволява да се възстанови. Това става чрез прилагане на прецизни движения върху точно определено място над мускули, стави, сухожилия, нерви.

Има много Боуен процедури, които активират лечебните сили на организма, като подобряват състоянието на имунната система.

Вземете здравето си в свои ръце! Ще се радваме да ви помогнем!

Запишете си час на тел.: 0885 42 18 42

Нашите Боуен терапевти ще изготвят най-подходящата програма за активиране на вашата имунна система!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *