Нощно напикаване – сигурен ефект с Боуен терапия

нощно напикаване

Нощно напикаване – един досаден, но сериозен проблем, който се отразява на цялото семейство.

Напикаването през нощта се приема за нещо нормално при деца до 3-4 години, но когато то продължи и след навършване на 7 години, това може да бъде сериозен проблем и трябва да се потърси причината, като на първо място се отхвърлят заболяванията при които то може да се появи.

Причините за нощното напикаване (енуреза) са различни – физически или емоционални, но най-често са налице няколко фактора. Те могат да бъдат различни неврози и стрес, прекалено дълбок сън през нощта, лоши социални условия. Нерядко, нощното напикаване е наследствен проблем. При някои деца нервната система не е достатъчно развита, за да приема и анализира сигналите, изпратени от пикочния мехур до мозъка през нощта.

Нощното напикаване се среща не рядко и при възрастни, като при тях това е свързано с много дълбоко емоционално преживяване и стрес.

нощно напикаване

При по-големите деца, в училищна възраст, енурезата е изключително травмиращо състояние, както за тях самите, така и за родителите им. Създават се различни травматични ситуации, които могат да доведат до силно влошено емоционално състояние. Невъзможността тези деца да се справят с проблема създава допълнително напрежение, те се чувстват различни от останалите, което се отразява на цялостното им психическо състояние.

нощно напикаване

Ето защо от особена важност е изборът на подходящо лечение. Боуен терапията е правилен подход, като се има предвид, че тя е полезна именно с това, че нейното действие е в зависимост от специфичните нужди за всеки човек в дадена ситуация. Човешкият организъм се разглежда като едно цяло, а душевният комфорт е на еднакво ниво с телесния, което е в основата на всяко качествено лечение с дълготраен резултат.

Не съществува определено лекарство за лечение на нощното напикаване. Боуен терапията е съвременен и ефикасен метод, който може не само значително да подобри състоянието на страдащите, но дори и напълно да ги излекува. Индивидуалните Боуен терапии са най-подходящи при лечението на нощно напикаване, защото в повечето случаи в основата на проблема е психологическо състояние. Един от основните принципи на техниката Боуен е, че тялото на пациента само осъществява своето лечение чрез активиране на самовъзстановителните механизми на организма.

С помощта на терапевта може да се открие емоционалната причина водеща до напикаването през нощта и да се преустанови нейното отрицателно въздействие. Този метод има доказана ефикасност, а приятната и безболезнена процедура, без неприятни странични ефекти, действа благоприятно и успокояващо. Практиката показва, че най-доброто лечение на нощното напикаване се постига от самия организъм. Боуен терапията може да бъде съчетана с традиционно медицинско лечение, а Боуен специалистите могат да Ви бъдат полезни за подобряване на цялостното Ви здравословно състояние.

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

2 коментара

  1. Ако вече върви някакво традиционно лечение, лекарствата не се спират. Но за да се прояви пълният й ефект, е добре няколко дни преди нея и след нея да не се правят други мануални и енергийни терапии.

  2. Колко сеанса Боуен терапия се провеждат за овладяване на проблема? Или е индивидуално за всеки? Питам, с оглед на това, че живеем на 200 км от София…
    Предварително благодаря за евентуален отговор! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *