Боуен помага при проблем с цикъл – аменорея и дисменорея

Ако имате девойка, която все още няма цикъл или той е болезнен (дисменорея) е добре да се доверите на Боуен терапия!

Липсата на менстурация се нарича аменорея. Тя може да се дължи на:

  • Физически натоварвания при девойки спортисти-гимнастика, балет, бягане на дълги растояния. Те често водят до липса на цикъл (аменорея) поради намаляне на теглото, стрес и разход на много енергия.
  • Ниско телесно тегло или наднормено тегло могат да доведат до хормонални промени, които от своя страна са причина за липсата на цикъл.
  • Нарушената функция на щитовидната жлеза често е причина за намаляване или увеличаване на хормона пролактин, това също може да предизвика прекъсване на менструалния цикъл.

  • Стрес, който може да промени функцията на хипоталамуса (област от мозъка, която контролира хормоните) също би могъл да доведе до липса на цикъл. Днес децата ни са подложени на голямо напрежение от учене, матури, изпити, голяма конкуренция и непрекъснато сравняване с другите.

С помоща на нежните Боуен движения, които се извършват върху точно определена зона от тялото се активира Вегетативната Нервна Система (ВНС) и се влияе на парасимпатикуса (състояние на отпуснатост). Техниката помага на тялото да постигне цялостна релаксация и да се пребори със стреса, а щом това се случи започва възстановяване.

Боуен въздейства върху ендокринната система, по този начин се осигурява оптимален хормонален баланс

Има специализирани Боуен процедури като HRT, опашка, коса опашка, гърди и др., които активират тялото да се справи с липсата на цикъл (аменорея) и с болезнения цикъл (дисменорея).

Болезнен цикъл

Предместруални симптоми като тежест, подуване на корема, главоболие, лошо настроение, менструална мигрена, чувствителни гърди, повишен апетит ще останат само спомен. Благодарение на Боуен терапията хормоните ще се балансират, тялото ще се справи с нерегулирания и болезнен цикъл.

Ще се радваме да ви бъдем полезни и да ви помогнем да решите своите гинекологични проблеми. За да получите повече информация се свържете с нашите Боуен терапевти.

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *