Фитотерапията подпомага лечебните сили на организма.

Думата „фитотерапия“ има латински произход и означава лечение с билки. Тя е част от алтернативната медицина, която използва лечебните свойства на растенията.

 

Как работи фитотерапията?

Билките и техните екстракти се използват, за да увеличат естествените функции на тялото, които подпомагат лечението му. Фитотерапевта оценява състоянието на всеки отделен пациент и дава препоръки на база оплакванията и дисфункциите му. Може да предпише различни билки или комбинация от няколко, ако е необходимо. Предимствата на билколечението се състоят в отличната поносимост на билките и липсата на странични ефекти.

Много от хората са свикнали да приемат синтетични медикаменти. При хронични заболявания се налага чест и продължителен прием, което може да доведе до сериозни нежелани реакции, докато всъщност в природата има всичко от което се нуждаем за да имаме здрави тела. Има предостатъчно билки, които са ефективни и в същото време са безвредна алтернатива за лечение. Растенията са в основата на хомеопатията, капките на доктор Бах, австралийските есенции, ароматерапията, използват се във физиотерапията, рефлексотерапията и др. За да има максимален ефект от лечението с билки, е необходимо стриктно да спазвате рецептата, която Ви е предписал Вашият фитотерапевт. Времето за варене или запарка е много важно да се спазва точно, защото така се запазват лечебните свойства на билките. Възможно е билките да станат токсични ако не спазвате точно начина за приготвяне.

 

Фитотерапията се съчетава успешно с Боуен терапия и подпомага нейното действие.

Пациентите които посещават Боуен терапевт в нашият център получават подарък БЕЗПЛАТНА консултация с фитотерапевт, ако състоянието им го изисква.

 

Ако желаете може да си запишете час на тел.:

0885 42 18 42 и ние ще ви помогнем да си върнете радостта от факта, че сте здрави.