Защо да поддържате тялото си с Боуен терапия редовно?

ЛЕЧЕНИЕ С БОУЕН

Много от нашите пациенти на които сме помогнали да разрешат даден здравословен проблем питат – ‘‘Как да продължа постоянно да се чувствам така добре?‘‘ Отговорът е: ако имате хроничен проблем е добре да започнете лечение на тялото си чрез Боуен терапия с определена честота на процедурите. Помнете, че хроничният проблем не се е появил за един ден. Някои пациенти имат хронични здравословни проблеми, които  не изчезват напълно защото чрез начина си на живот хората непрекъснато провокират и натоварват своето тяло. Текущото лечение чрез Боуен терапия помага да се запазят симптомите на този хроничен проблем на разстояние.

Понякога действията, които причиняват болката, са нещо, от което хората не могат или не искат да се откажат. Например, наскоро имахме пациент с дискова херния. Неговата професия е шофьор на автобус и се налага да стои седнал в една и съща поза часове наред. Това причинява дискомфорт постоянно, болка в кръста, изтръпване на крака, стегнат гръб от шофиране или от седене-но това е неговата  работа и той не може да се откаже. Това е като нова травма за тялото.

Други хора обичат да спортуват, като прекалено много натоварват своето тяло и в резултат се появяват различни оплаквания. Редовното лечение чрез Боуен терапия може да помогне живота ви да продължава щастливо и да не се налага да сменяте професията си или да се отказвате от приятните за вас неща.

Обичайно е да не осъзнаваш колко болезнено е нещо, докато то наистина не стане такова. Редовното поддържане чрез Боуен терапия може да помогне на всеки да се чувства възможно най-добре.

Малко като обслужването на вашата кола, поддържането чрез Боуен терапия помага на телата да се настроят, преди да са се разболели.

ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ  БОУЕН ТЕРАПИЯ ЗА ХРОНИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Някои здравословни проблеми просто не могат да бъдат напълно разрешени или не могат да бъдат поправени без хирургия.

Хроничното заболяване няма да се излекува внезапно.

За тези видове проблеми, поддържането чрез Боуен терапия с определена честота е ключово. То ви помага да управлявате симптомите на хроничния проблем. То помага живота ви да продължи с намалена болка и дискомфорт.

Един пример как това помага е един от нашите пациенти, който имаше болки в гърба. Той първо дойде при нас със седалищна болка, която беше в резултат на дискова херния. Няколко първоначални процедури, за около седмица, възвърнаха равновесието на тялото. Дисковата херния остана, но седалищната болка утихна и стегнатия гръб се почувства релаксиран, а болката в кръста отшумя. За да е сигурен, че няма да се върне към това болезнено състояние, поддържането чрез Боуен терапия сега му помага да се задържи в равновесие и да не позволи на този диск с дискова херния да причини проблем.

Лечение чрез Боуен терапия, когато не можете да промените причината

Има хора, които работят на компютър по цял ден и постоянно натоварват едната ръка с еднообразни движения при кликване върху мишката. Това от своя страна може да доведе до болки в китката. Проблема може да се реши с една Боуен процедура, но когато на пациента се налага на другия ден пак да натоварва ръката по същия начин, се получава нова травма. При такива случаи е препоръчително да  се поддържа тялото здраво с помощта на Боуен терапия.

 

На много хора, Боуен терапията може да им помогне да облекчат болката си, да подобрят позата си и да направят нещата правилни отново. За да запазят тялото си по този начин, някои може да се научат да правят нещата по различен начин. Заставайте на два крака, избягвайте да седите с кръстосани крака, седете по-добре на бюрото си, научете се да дишате с вашата диафрагма. Някои пациенти признават, че някои от нещата, които трябва да направят по различен начин, те просто не могат да променят. Или не са готови да положат усилията, необходими за поддържане на ползите. За тези хора, поддържането чрез Боуен терапия с определена честота им помага да държат болките на разстояние.

Една от нашите редовни пациентки постоянно има стегнати врат и рамене. Нейното тяло се чувства страхотно след процедурата, но болките се завръщат много скоро след това. Работата, изискваща часове седнала пред компютър и плиткото дишане на гръдния кош няма да се променят. Нещата, които причиняват болки, не могат да се променят, но поддържането с Боуен терапия може да и помогне да се чувства страхотно.

Друг наш пациент обича да се разхожда в планината от хижа в хижа с раница и необходимият му багаж. Но гърбът му не винаги харесва това, което той прави. Щом първоначалната причина беше установена, поддържането с Боуен терапия помогна на гърба да се задържи и да не навлиза отново в това болезнено място-докато продължава да прави това, което обича.

ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ БОУЕН ТЕРАПИЯ ЗА ДА ОСТАНЕТЕ В НАЙ ДОБРА ФОРМА

Някои пациенти знаят, че нещо не е съвсем наред с тяхното тяло. Често се случва след процедура те да осъзнаят кое е правилното усещане. Това е малко като аналогията с жабата във вряща вода. Хвърли жабата във вряща вода, тя ще знае, че е в опасност и ще направи опит да избяга. Но ако жабата е в хладка вода, която се нагрява бавно, тя няма да забележи опасност, докато стане неприятно топло. Тялото често е нещо подобно-бавно се движи към това болезнено място, малките промени не се забелязват, докато нещата не станат достатъчно лоши и болезнени. Обърнете внимание на проблемите, преди да са станали наистина зле, преди да е необходимо концентрирано лечение.

Други, които идват редовно, обичат да минат през обичайните ни оценки за това как самото тяло се държи. Как седи таза? Какво ще кажете за врата и раменете? Понякога това е облекчение и увереност, че тялото им поддържа резултатите, постигнати от предишни процедури, така, че просто да се настроят да ги запазят по този начин. Друг път има благодарност, че подобряваме тялото, преди да са причинени твърде много проблеми.

Друга пациентка беше дошла да търси помощ за проблеми с коляното, но отбеляза, че нещо в тялото и не се чувства добре. След процедурите се подобриха неспоменати в началото проблеми с тазовото дъно. Едва след като се почувства добре, тя осъзна, че нещо не е било наред. Поддържането чрез Боуен терапия ще помогне на тези не точно определени  проблеми да бъдат премахнати.

ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ БОУЕН ТЕРАПИЯ КАТО НАПОМНЯНЕ КЪМ ТЯЛОТО

Повечето хора не могат да минат направо към фаза на поддръжка, докато първоначалният проблем не стигне определено ниво. В началната фаза на лечението някои тела се чувстват, като че ли са в бойна фаза. Тялото се променя в дните след лечението с Боуен, обикновено по добър начин. Тогава старите компенсации на тялото могат да започнат да се връщат отново. Понякога се чувства като две крачки напред, една крачка назад. Следващото лечение, обикновено около седмица по-късно, има за цел да улови тялото, преди да се върне обратно до мястото, където е започнало.

С редица редовни първоначални процедури тялото може да остане на доброто си място много по-дълго. Разширяването на времето между процедурите е планът, оценяващ колко добре се чувства тялото преди и след следващите процедури. Това може да е две седмици за някои клиенти, месеци за повечето и дори два месеца за други.

Вземете здравето си в свои ръце! Ще се радваме да ви помогнем!

Запишете си час на тел.: 0885 42 18 42

Нашите Боуен терапевти ще изготвят най-подходящата програма за активиране на лечението на вашето тяло.

1 коментар

  1. Здравейте!
    Моля, отговорете ми дали може да помогнете с терапия при начална артроза.
    Благодаря.
    Поздрави, Мариела

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *