ПРИ ГРЪБНАЧНО ИЗКРИВЯВАНЕ ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БОУЕН ТЕРАПИЯ

Гръбначните изкривявания – сколиоза, кифоза и лордоза, са сред проблемите при които Боуен терапията може да постигне траен положителен резултат.

Това се постига с помощта на леки Боуен движения над мускули, стави, сухожилия, които стимулират производството на колаген, активират нервните пътища и подобряват кондицията на мускулната и съединителната тъкан.

Гръбначният стълб е една от най- важните структури в човешкото тяло. Той осигурява връзката между множество кости – череп, гръбначни прешлени, ребра, сакрум. Човешкото тяло не се поддържа изправено от гръбначния стълб, а от мускулите. Представете си една палатка, ако не опънете въжетата, които придържат палатката тя няма да стои изправена. Ако едни от тях са прекалено хлабави, а други прекалено стегнати това ще изкриви цялата конструкция. Вашето тяло е нещо подобно.

Костите се поддържат на място от мускулите, съединителната тъкан. Когато някои от мускулите са по напрегнати се оказва влияние на положението на тялото и ако това състояние се задържи по дълго време се стига до гръбначно изкривяване. Тъй като мускулите служат за да държат тялото изправено основният акцент при лечение на гръбначни изкривявания с Боуен терапия е да се подобри мускулния баланс.

Има три основни вида гръбначни изкривявания:

СКОЛИОЗА

При сколиозата – изкривяването на гръбначният стълб е настрани(латерално). При нея изкривяването е във вид на S (двойна кривина) или като дълго С (единична кривина). Най-често сколиозата се развива преди пубертета, по време на бързия растеж. Тя може да доведе до хронични болки в гърба ако не се лекува. При нея се наблюдава различие във височината на раменете. Едната половина на таза стои по- високо от другата. Има и несиметрично разположение на лопатките. Сколиозата е прогресивно заболяване и затова е необходимо да се потърси лечение навреме.

КИФОЗА

Кифозата е изкривяване на гръбначния стълб, за което е характерна неестествена извивка в горната част а гръбначния стълб (появява се гърбица). Причина за нейното развитие може да е слаба гръбна мускулатура, неправилна стойка на тялото и др.

Кифозата се лекува с упражнения, плуване, Боуен терапия, правилна позиция на седене и стойка на тялото.

ЛОРДОЗА

Лордозата е изкривяване на гръбначния стълб в областта на кръста (прешлените се извиват към корема ) . За лордозата е характерна болка в кръста. Наблюдава се и неудобство при седене в правилна позиция. Когато човек легне на твърда повърхност остава пространство между кръста и повърхността. Лордозата се причинява от слаба абдоминална мускулатура и скъсена мускулатура на кръста. За да се коригира лордозата е необходимо да се подобри мускулния баланс.

Ако се чудите дали има значение от колко време е вашето изкривяване, ще ви отговоря „да“, но само за продължителността на вашето лечение. В случай, че вашето гръбначно изкривяване е от скоро ще се повлияе много по- бързо и с по- малко на брой Боуен процедури. Пациенти при които изкривяването е от доста време също се повлияват добре, а повечето достигат до пълно възстановяване. При тях е необходимо по- дълго лечение. Освен Боуен процедури препоръчваме плуване и специални упражнения, които са според нуждите на всеки отделен пациент.

За да бъде ефективно лечението трябва да има постоянство. Боуен терапията ще помогне по-най добрия начин, но за да се задържи постигнатия ефект е необходимо и човек сам да си помогне. Ние терапевтите от Боуен център Холистик, ще ви дадем специални указания съобразени с вашия проблем. Ще ви дадем насоки как да адаптирате ежедневните си навици по време и след приключване на вашето лечение. Ако вие промените навиците си нещата ще станат много бързо. Необходимо е да има достатъчно движение, храненето да е правилно и да се хидратира тялото (приемането на достатъчно количество вода е много важно).

Когато човек жевее в съответствие с природните закони, тялото ще възвърне своята жизнена сила.

Боуен терапията помага на тялото да възвърне своя баланс, понеже лекува причината за заболяването, а не само неговите симптоми.

Целта на Боуен е да влияе на човека, а не само на диагнозата. Всеки човек е индивидуален  и има конкретни специфични нужди.

Не е нужно да се примирявате с болката и  изкривената поза на тялото ви.

Вземете здравето си в свои ръце.

Ние терапевтите от Боуен център Холистик с удоволствие ще ви помогнем.

Телефон за връзка: 0885 42 18 42

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *